Textielkunst van
Rita Berghuis

Waden

Rita heeft de laatste vijfentwintig jaar langzaam-maar-zeker een carrière opgebouwd in de textielkunst. Zingeving en engagement zijn waardevolle elementen in haar werk. De laatste jaren heeft Rita voornamelijk in opdracht gewerkt.
Zo heeft zij bijvoorbeeld antependia en stola’s vervaardigd, meegewerkt aan een diverse kunstproducties door textiele decors te maken van zo'n 5 bij 5 meter en een aantal trouwjurken gemaakt. Sinds 2017 runt zij een onderneming in zachte dekens van soepel vilt. Zij maakt en verkoopt de waden in haar onderneming Wade-zacht(KvK 70280177).
Hieronder enkele voorbeelden.

Op de website van Wade-zacht vindt u het actuele aanbod: www.wade-zacht.nl.


Wade Blauwgroen

blauwgroene wade blauwgroene wade

Deze wade heeft een blauwgroene binnenzijde en een organisch patroon aan de buitenzijde. De deken is volledig van vervilte wol gemaakt.

Wade Roodpaars

roodpaarse wade roodpaarse wade

Deze wade heeft een roodpaarse binnenzijde en een organisch patroon aan de buitenzijde. De deken is volledig van vervilte wol gemaakt.

Opbaardeken Roest

deken roest deken roest

Deze wade heeft een roestkelurige binnenzijde en een organisch patroon aan de buitenzijde. De deken is volledig van vervilte wol gemaakt.

Wade Bloemencirkels

Bloemencirkels Bloemencirkels

Deze wade heeft een lichtblauwe binnenzijde en een cirkelvormig patroon aan de buitenzijde. De deken is volledig van vervilte wol gemaakt.

Wade Paars

paarse wade

Deze wade heeft een paarse binnenzijde en een organisch patroon aan de buitenzijde. De deken is volledig van vervilte wol gemaakt.

Algemene informatie

Wade-zacht is gespecialiseerd in het vervaardigen van zachte dekens, die waden worden genoemd. In de waden kunnen overleden mensen worden opgebaard, begraven of gecremeerd worden. Door de toedekking met een deken ontstaat een natuurlijke manier van opbaren. Daardoor wordt een goede manier van afscheid nemen bevorderd.

Wade-zacht heeft een aantal waden op voorraad. Kleuren kunnen in werkelijkheid licht afwijken van de afbeeldingen op de website.

De waden die verkocht zijn kunnen als voorbeeld dienen voor een mogelijke bestelling. De levertijd van waden op bestelling is twee tot drie weken.
Omdat elke wade een uniek en handgemaakt product is, zal elke wade een eigen patroon en kleurensamenstelling hebben. Daarom vindt bij elke bestelling overleg plaats met de opdrachtgever over kleuren en patronen. Over het algemeen zal gekozen worden voor organische vormen, die goed passen bij het karakter van wol.
Vanwege het experimentele karakter van het viltproces, is de maat van een bestelde deken niet exact te voorspellen. Ik streef naar een grootte van ongeveer 200 x 300 cm, meestal zijn de maten royaler.

Een handgemaakte wollen wade met organische patronen kost tussen de 600 en 1500 euro, afhankelijk van uw wensen.
Wilt een wade bestellen of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen via de mail: info@wade-zacht.nl.