Textielkunst van
Rita Berghuis

Amigurumi


Bij

Deze lieve bij is gehaakt van katoen, Scheepjes Catone en Drops Safran. Die hebben een looplengte van 125 tot 160 m/50 gram, maar eigenlijk maakt het niet zoveel uit welk garen je gebruikt, als alle garens maar ongeveer dezelfde dikte hebben. Misschien is het wel belangrijker dat je steeds met dezelfde haakpen werkt.
De bij die ik heb gehaakt is met haakpen 2,5 gemaakt. Hij is ongeveer 18 cm lang en 7 cm in doorsnede. Ik heb de oogjes van een paar knopen gemaakt en de voelsprieten van een vlechtje.
Je kunt zelf ook zo'n lieve bij haken, want het patroon staat in mijn Etsy-winkel Ribesdesign voor € 4,95 (dat is € 5,99 inclusief btw).

Bij

BijSlang

Mijn kleinzoon is gek op deze slang. Hij speelt bijvoorbeeld graag met de vlechtjes van de tong. Hij is ongeveer 85 cm lang. Ik heb hem gehaakt van katoen met haakpen 2,5. Op de geborduurde ogen heb ik een paar knopen stevig vastgenaaid. Het lichaam heb ik met streepjes versierd.
Omdat ik graag een vrolijk accent wilde, heb ik de kop rood gemaakt, maar wel meerkleurig. dan heeft hij toch een beetje een schutkleur.

Wil je zelf ook zo'n leuke slang haken? Dat kan, want ik heb het patroon opgeschreven en veel foto's gemaakt die je in het patroon kunt vinden. Je kunt het patroon kopen op Ravelry of in mijn Etsy-winkel Ribesdesign voor € 4,50 (dat is € 5,45 inclusief btw).

Slang

SlangStruisvogels

De struisvogels zijn gehaakt van katoen. De ogen zijn gemaakt van knopen. Ze zijn ongeveer 60 cm hoog of zittend ongeveer 60 cm lang en 35 cm hoog. Ik heb het lichaam gehaakt en daarna met een fluffy garen bewerkt, zodat het lekker zacht werd.

Struisvogels

Struisvogel

Struisvogel


Rupsje nooitgenoeg

Het idee om een rupsje nooitgenoeg te haken ontstond tijdens het voorlezen van het prentenboek van Eric Carle.
Hij is ongeveer 62 cm lang en 10 cm in doorsnede. De oogjes zijn gemaakt van twee paren knopen.
De lengte en breedte van de rups zijn afhankelijk van de dikte van de haaknaald die je gebruikt, en/of hoe vast je haakt (het haakwerk mag redelijk vast zijn, maar niet stijf) en hangt af van de vulling en op welke lengte de elektriciteitsdraad afgeknipt wordt.
In totaal heb je ongeveer 250 gram katoen nodig. Vijf tinten groene katoen à 40 gram (looplengte 125 tot 160m/50 gram), totaal 200 gram. 30 gram oranje of rode katoen (looplengte tussen 125 tot 160m/50gram). Ik heb zelf ook een meerkleurig garen gebruikt.
In het patroon staat stap voor stap uitgelegd hoe de rups wordt gehaakt en gevuld. Er staan veel foto's bij de uitleg. Bij vragen kun je altijd mailen.

Wanneer je zelf ook een rupsje nooitgenoeg wilt haken, kan dat, want het patroon staat in mijn Etsy-winkel Ribesdesign voor € 4,95 (dat is € 5,99 inclusief btw).


Rups

Rups

RupsEgel

De blauwe egel is gemaakt van resten lichtblauwe menggarens.
Hij staat op vier kleine pootjes en het staartje is het sluitstuk. De oogjes zijn geborduurd.


Egel

Egel

Egel

Egel