+31615268817 info@ritaberghuis.nl

Textielkunst van Rita Berghuis

Nieuws

Licht en kleur fascineren mij. Mijn leven is een voortdurende ontdekkingsreis op textielgebied. Mijn werk vertelt over wat mij bezighoudt. Ik vind inspiratie in cultuur en natuur, maar ook in het leven van elke dag. Ik werk spontaan en intuïtief. Daarbij ben ik steeds op zoek naar een perfecte kleurbalans en subtiele kleurcontrasten.

September 2023

Van antependia, stola’s en een cursus wade maken

Op 15 oktober is het zover. Dan worden de nieuwe antependia en stola’s van de PKN-gemeente in Zutphen in gebruik genomen.

Dit voorjaar kreeg ik van de Protestantse Gemeente in Zutphen een mooie opdracht. Ik mocht nieuwe antependia ontwerpen en maken voor de Walburgiskerk en voor de Wijngaard. Een set stola’s in de kleuren van het kerkelijk jaar maakt de set compleet, zodat het geheel mooi bij elkaar past. Voor dominee beer is er ook een verrassing. Maar dat wordt zondag de vijftiende pas onthuld. Op de foto krijgt u een sneak preview.

Dan iets heel anders. Voor het eerst bied ik ook een cursus aan, waarbij u zlef een wade kunt ontwerpen en maken. Ik heb er zes lessen voor gepland op dinsdagmiddagen van 14-16 uur. Elke cursist werkt individueel aan zijn of haar eigen werkstuk en wordt ook individueel begeleid. Daarom houd ik de groepen klein: drie tot zes cursisten per cursus. 

De cursus Wade ontwerpen en maken begint op 31 oktober aanstaande. U kunt zich nog opgeven. Wees er snel bij, want er zijn nog maar een paar plekken over.

April 2023

Vernieuwing van mijn websites

Op dit moment ben ik druk bezig met het opbouwen van mijn nieuwe website. U zult een aantal oude, maar ook een aantal nieuwe elementen terug vinden. Soms verwijs ik ook naar de website van mijn onderneming Wade-zacht. Dat is de website van mijn onderneming, waar ook een webshop aan gekoppeld is, vandaar.

Ik ben nog wat aan het spelen met nieuwe kleuren. Ook ben ik aan het experimenteren met een nieuwe lay-out. Alle verschillende onderdelen moeten opnieuw ingevoegd worden. Dat kost nog even tijd, dus soms zult u op een lege pagina stuiten. Klik dan even terug via het pijltje links bovenaan en u bent weer terug waar u was.

Ik hoop dat u zult genieten van wat u allemaal ziet. Werkt iets nog niet helemaal goed? Stuur dan even een berichtje of kijk over een weekje nog eens…

PS. Ik heb een foto van een nieuwe sierbal bijgevoegd. Die kunt u bij de objecten vinden.

Wanneer u graag meer wilt weten over mijn textielkunst, kunt u contact met mij opnemen.