Textielkunst van
Rita Berghuis

Cursussen

Algemene informatie

Wanneer u zich wilt opgeven voor lessen of workshops, of wanneer u vragen heeft, kunt u onder 'mail me' een bericht versturen.

De hier vermelde cursussen en workshops worden bij mij thuis gegeven in groepjes van ongeveer 6 personen. Wanneer een cursus vol is, kunt u op de wachtlijst geplaatst worden. Wanneer iemand zich afmeldt, wordt de eerste die op deze lijst staat gebeld.
Na aanmelding voor een cursus of workshop geldt de volgende regel: wanneer u zich afmeldt binnen veertien dagen voordat de cursus begint, bent u de helft van het lesgeld verschuldigd.

Wanneer u met een groepje mensen graag een bepaalde cursus willen volgen, dan kunt u ook bij één van u thuis les krijgen (of in het zaaltje waarin u gewend bent bij elkaar te komen). Uiteraard stellen we in overleg het onderwerp, de data en de kosten vast. U kunt dan behalve uit het huidige programma ook een andere cursus uit een eerder programma kiezen.

Beginnerscursus patchwork - op aanvraag

U heeft altijd al willen beginnen met patchwork? Dit is een nieuwe kans.
Dit voorjaar kunt u de basis leren van quilten. U begint met het makkelijkste vierkante onderdeel van patchwork: dat is een 'blok'. Totaal krijgt u patronen van twaalf blokken. Daarnaast heel veel adviezen over hoe u daar het mooist een geheel van kunt maken. Aan het einde van de cursus heeft u dus minimaal twaalf blokken, waarmee u een patchworkdeken kunt maken. Omdat deze uit allemaal verschillende blokken bestaat, wordt zo'n quilt een sampler genoemd. Het is natuurlijk ook mogelijk om kleine projecten met de blokken te maken, bijvoorbeeld tassen of kussens.

De cursus bestaat uit 6 lessen van 19.30- 21.30 uur, soms met een uitloop naar 22 uur.
Kosten: 90,- voor zes lessen, exclusief materialen, inclusief koffie of thee. Voor opgave zie onder 'algemene informatie'.

Van blank naar boek

boek genesis

Een textielboek maken: een droom van iedere quilter. In deze workshops kunt beginnen met deze droom werkelijkheid te maken. U kiest zelf een thema waar haar boek over gaat. Elke pagina is dan weer een ander ontwerp naar dat zelfgekozen thema. U maakt in feite een serie kleine werken, die u later samen voegt tot één werk.
U kunt met een (zelfgeverfde) stof beginnen en van daaruit verder werken. Het is een erg vrij en experimenteel proces, het draagt veel mogelijkheden in zich. U wordt begeleid in het ontwerpproces en de uitwerking daarvan.
Er zit een aantal weken tussen de workshops, zodat u thuis verder kunt werken. Misschien blijken twee dagen te weinig te zijn, dan plannen we er nog een workshopdag achteraan.

De workshops worden gegeven op aanvraag. U kunt de tweede workshop alleen volgen, wanneer u ook de eerste hebt gevolgd.
Kosten per workshop € 50,- exclusief materialen, inclusief koffie en thee. Voor opgave zie onder 'algemene informatie'.